Mød Familien:

Kira Dechau Møller Holm

Anpartshaver

Nickie Dechau Møller

Direktør, anpartshaver

Wickie Dechau
Granberg

Daglig leder

Niclas
Dechau
Møller

Anpartshaver

Alan Kjeld
Møller

Anpartshaver

Michael Kjeld
Møller

Far

Historien om Viggos Bar

1940’erne

Bygningen Frederiksborgvej 86 blev opført i år 1941 som erhvervsejendom. Først og fremmest som Bispebjerg Bio med 761 siddepladser. Udover Bispebjerg Bio var der følgende butikker på Frederiksborgvej fra Landsdommervej: Renseri, Frisør og på pladsen på hjørnet stod en pølsevogn. I butikshjørnet lå Alti Radio, senere Milow Radio & TV.

I bygningen på Frederiksborgvej var der en lille indgang til den store biograf, og derefter lå en smal tobak/avis kiosk, en lille urmager, og som i dag og som historien drejer sig om; Viggos Bar, dengang ”Bio Cafeen”.

På 1. sal og 2. sal lå der en fødeklinik, dengang fødte ingen på hospitaler men rundt omkring i byen på klinikker, specielt indrettet til fødende kvinder. I dag har vi tandlæger på 1. sal og lægehus på 2. sal.

Første restauration i Viggos nuværende lokaler åbnede altså under navnet Bio Cafeen i 1941, hvor det var ejet af Jens Helmbæks Vinfirma, som ejede flere kaffebarer i København. Dette var før håndværkerne havde skurvogne, så frokostpausen blev brugt i kaffesaloner hvor de fik udleveret tallerkener og bestik til deres medbragte mad, og så skulle købe drikkevarer. Mad kunne også købes, men de fleste havde madpakker med, og tit kom ingen tilbage til arbejde igen efter frokost, men blev hængende på cafeen.

1960’erne

I året 1960 er det ved at være slut med ovenstående håndværkerkultur og butikker. Så Viggo Skjold Nielsen køber forretningen Bio Cafeen og bygger den om til værtshus under navnet Viggo’s Vinstue.

Viggo kom fra et job som overtjener fra Casanova Bar i Farvergade, hvor de amerikanske soldater tog op fra Hamborg, vekslede deres dollars i vekselkontorerne og brugte en formue på barerne og søde danske piger. Disser barer uddør dog i 60erne, da der bliver færre soldater i Hamborg, og dollarkursen heller ikke giver et bjerg af danske kroner mere.

Pladeselskabet Tono Records, benyttede Bispebjerg Bio til indspilningen af deres udgivelser. Her blev indspillet bl.a. Sir Henry and His Butlers LIVE-udgivelse “Lets Go” (1964), beatgruppen The Defenders’ hit “Mashed Potatoes” (1965) og pigtrådsgruppen Weedons’ populære indspilning af britiske The Searchers’ storhit “Shimmy shimmy” (1964). Af mere prominente navne kan nævnes Gustav Winckler, Daimi, Otto Brandenburg, Dario Campeotto, Raquel Rastenni og Blue Boys. Det var dog en udenlandsk stjerne, der trak største overskrifter, da en af historiens største jazzsangerinder, Ella Fitzgerald, indspillede i studiet en sensommerdag i 1961. (Læs mere på: https://cphmuseum.kk.dk).

Viggos Vinstue var i denne periode stamværtshus for særligt Gustav Winckler og Otto Brandenburg. Desværre lukkede man biograf-pladestudiet i 1967 og rykkede det til Vanløse Bio.

Biografen Bispebjerg Bio, havde sidste forestilling i 1973 og blev derefter til Supermarked Høyen, hvilket er grunden til, at man i folkemunde stadig vil høre folk kalde hjørnesupermarkedet for Høyen, selvom det efterhånden er mange år siden og adressen siden hen har været både Super Best, MENY, til nuværende Rema 1000.

Viggo Skjold Nielsen sælger sin bar Viggo’s Vinstue til Wenny og Kjeld Møller. De starter op 1. april 1980, og forretningen bliver i de første mange år drevet kun med familien. D. 1. april i år (2020) havde samme familie således 40-års jubilæum.

Wenny og Kjeld Møller fik sig 3 sønner i 1960erne, Møller-drengene om man vil; Alan, Johnny og Michael.

1980’erne

Alan, Johnny og Michael Møller er alle med i driften af Viggo’s Vinstue fra overtagelsen i 1980.

Da familien overtog, var det Kaj der stod hver dag med sin pølsevogn på hjørnet. Pølsevognen blev senere overtaget af Irene og kom til at hedde Irenes Pølser. Desværre lukkede hun i 2018, og det ellers kendte pølsevognsstop i Nordvests lille landsby er ikke genoprettet siden.

Kjelds Møllers mor, Kirsti Møller, tog hver morgen i næsten 20 år, buslinje 16 til Viggos for at gøre rent. Inden Kirsti forlod adressen, var køleskabet fyldt op med håndmadder, som morgenvagten solgte ud af til den nette sum af 3 stk. for en 10’er. Dagen i dag mindes flere stamgæster stadig den tid. Om lørdagen satte Kirsti også flæskestege i ovnen, så der hele dagen duftede af steg i området. Hver lørdag kunne man så købe 2 skiver steg, rugbrød og surt for en 10’er, og så kan I nok forestille jer at der var fyldt i forretningen om lørdagene i 80’erne.

I år 1983 starter Kjeld Møller konceptet Viggos Skovtur, som er afholdt hvert år lige siden.

Til den første skovtur mødtes stamgæsterne på Viggos, blev hentet i hestevogn og kørt til Bagsværd sø. Herfra sejlede de til frokost på Aldershvile Slotspavillon hvor der var keglebaner og konkurrencer i smukke omgivelser.

Kjeld Møller dør i 1988, hvorefter konen Wenny Møller, sønnerne Michael og Alan Møller, samt Michaels daværende kone og børns mor, Wickie Granberg, overtager og kører forretningen videre i samme ånd som beværtningen hidtil var drevet i.

1990’erne

Omkring 1990, og altså kort tid efter den første lottotrækning fandt sted i Danmark, oprettedes Viggos Lottoklub. Dagen i dag kører konceptet stadig med Wickie Granberg i spidsen. Man kan melde sig ind om sommeren og betaler så månedligt for at være med. Viggos har kørt med de samme numre altid, og medlemmer af klubben følger troligt med i lottotrækningerne hver lørdag.

Viggos skovtur, med samme koncept som Kjeld Møller startede det, kører stadig. I 90erne var det Alan og Michael Møller samt Wickie der stod for det. Lottoklubben er i dag kombineret med Viggos skovtur således, at den årlige skovtur er en gratis fest for lottoklubbens medlemmer.

Michael Kjeld Møller og Wickie Dechau Granberg får sig 3 børn, Niclas, Kira og Nickie Dechau Møller. Viggo’s Vinstue drives uden større ændringer i perioden.

I 1998 overtager familien Cafe Tomsgård på Birkedommervej 3 (stort set overfor Viggos), og i dag har familien Møller stadig det værtshus som dagligt åbner kl. 07 og lukker kl. 23.

I 1999 overtages lejemålet på hjørnet af Birkedommervej/Frederiksborgvej 85 også, og der indrettes fransk cafe, som mange nok husker. Cafe Granberg, havde a-la-carte mad, stand-up og masser af live-musik. Uffe Holm, Stig Møller, Mik Schack og Billy Cross optrådte tit på den lille scene.

Wickies første datter og børnenes storesøster Christina Dechau Granberg, hjalp i slutningen af 90’erne og starten af 00’erne til, hvor hun var et kendt ansigt og både arbejdede på Viggo’s Bar og Cafe Granberg. Desværre var cafe-konceptet nok for tidligt for Nordvest og restaurationen måtte lukke igen i 2004, hvor familien forsøgte at drive stedet videre som automat-spillehal. I 2008 måtte spillehallen desværre sælges til Danske Spil A/S.

2000’erne

Omkring årtusindeskiftet får Viggos endelig 05-bevilling, som nok er det Viggo’s Bar er mest kendt for i dag; at have åben til kl 05:00, 365 dage om året. Det medførte en trang til ombygning, da natteværthuset kunne have godt af mere plads og åbenhed, både til siddende, stående og evt. dansene gæster.

I 2005 bliver Viggos derfor bygget om. Den store åbne bar som I kender i dag, dørpartiet til Frederiksborgvej som kan åbnes helt, sofasystemer og nye møbler, samt nedrivning af kontor og oprettelse af spillehal, er hvad der kom til under den store renovering. Viggos ændrede her også navn og facade fra Viggo’s Vinstue til det nuværende Viggo’s Bar.

Wickie indførte i denne periode månedligt lørdags-livemusik som har holdt ved lige siden. Her kommer forskellige bands og spiller lørdag 14:00-17:00 til alles fornøjelse. Musikprogrammet hænges op hver 3. måned i baren.

2010’erne

Familien Møller ejer stadig Viggo’s Bar, og Wickie Dechau Granberg er daglig leder af forretningen.

I 2011 bliver Viggos kontaktet af produktionen fra en film som ville have lov at optage på beværtningen et par dage. Det blev der selvfølgelig sagt ja til.

Selvom produktionen havde alle skuespillere med, også en bartender, så syntes de at Wickie virkede så autentisk i baren, at de spurgte om hun ikke bare ville spille sig selv under filmningen. Hun endte også med at få en replik.

I 2013 udkom filmen Nordvest. Instruktøren Michael Noer brugte Nordvestkvarteret som ramme, for et spændende action-drama om magtstrukturerer, blandede etniciteter, bandemiljø og familie. Familien vil i hvert fald anbefale den.

Viggos Bar drives i samarbejde med Alan Møller samt børnene Nickie, Kira og Niclas Møller. I år 2014 oprettes Almito ApS som Viggos’ Anpartsselskab, hvor ovenstående 4 indgår med 25% anpartsandel hver. Særligt Nickie, Michael Møllers yngste, arbejder både på Viggos Bar og Cafe Tomsgård på skift, og varetager en bred vifte opgaver, hvorfor hun i 2018 tiltræder som direktør for Viggos Bar.

I 2016 starter Viggo’s Bars ugentlige Pubquiz på initiativ af Niclas Møller, og med quizmastere Niclas og Nickie Dechau Møller. Quizzen har kørt med en forårs- og efterårssæson med sæsonafslutning og præmieoverrækkelse efter hver endt sæson, lige siden.

Skovturen for Viggos lottoklub afholdes stadig hvert år, med Wickie Granberg som primus motor, og Nickie eller Niclas Møller som hjælp.

2020’erne

Vi må nok erkende, at vi ikke begynder særlig godt med corona-året 2020. Det er dog vigtigt for os, at I ved vi ikke giver ikke op!

Vi glæder os til at åbne for jer igen i det nye år, hvor vi forhåbentlig kan byde på pubquiz, livemusik, drinksaftner, spilaftner, beer-pong og andre konkurrencer, masser af Sport i tv, og hvad vi ellers kan finde på i fælleskab, når tilværelsen ser lidt anderledes ud igen.

I mellemtiden ønsker vi jer alle en god Jul og et lykkebringende Nytår 20/21


Siden opdateres <3